Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán vs. Amerikai horrorok

2011.05.08

A japán horror filmeknek, más néven J-Horroroknak meg van a maga titokzatos hatása  a többi horrorkal szemben . Talán a mélyokkultizmus  teszi ,vagy  valóban több a misztikus eset japánban mint  más országokban? Ezek a horrorok sok mindenben eltérnek a nyugati filmekétől. A  japán filmek ismétlő motívumok a szellemek, démonok , a sámánizmus, esetleg vírusok ,ismeretlen eredetű  járványok és a poltergeistek. A yokai rendelkezik természetfeletti képességekkel, ami a legtöbbször az átváltozás emberré. Rendszerint ha yokai és ember találkozik akkor drámai lehet a végkifejlet. Rengeteg történet született  amikor yokai és ember kapcsolatából utód, fél yokai lesz de ezek a történetek is sokszor tragédiával végződnek. Rendszerint az ember miatt. Sok szellemtörténet az Edo (1603-1868) és a Meiji (1868-1912) korszakban írodott . A tradicionális japán szellem a yourei, akit erős érzelmek kötnek a fizikai világhoz, és ezért  közvetlen környezetében  ragad. Általában ezek női szellemek, de férfiban is léteznek. Fehér ruhát viselnek, ami a tradicionális halotti viselet a szigetországban. A hajuk pedig a megszokott hosszú középen elválasztott, fekete hajzuhatag.

Az áttörés a horrorban51mjd98ssil._bo2-204-203-200_pisitb-sticker-arrow-click-topright-35--76_aa300_sh20_ou01_.jpg

A japán horror filmeknek a siker 1998-banindult  el a Ringu című filmmel, amit késöbb 2002-ben Amerikában is bemutattak ám újradolgozva.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az amerikaiak ázsiai filmekhez nyúltak ikhletért, de tény, hogy ez hozta meg az első nagyobbáttörést a horror műfajában. A kör kb  13 millió dollárt hozott az amerikaiaknak. A következő siker film az Átok volt, majd jött ennek második része, ésezt követte  a Kör 2. is. Ezek eredetileg  japán horrorok voltak, viszont olyan filmeket is átvettek tőlük, mint a Sötét víz, a Mezsgye, a Nem fogadott hívás, a Szem és 2011-re tervezett a Kör 3. címú  filmet . Általában az eredeti ázsiai rendező segédkezett elkészíteni az amerikai verziót is. Például Hideo Nakata rendezte a Kört, s ő segédkezett a Kör 2. remakejében is és Takashi Shimizu rendezte az eredeti Ju-ont, de az Átok 1-2-ben is ő segédkezett. Viszont nem csak az USA használja fel a japán horrorokat, hanem például Dél-Korea is elkészítette a saját Kör verzióját The Ring Virus címmel. A japán eredeti változatok sokkal félelmetesebbek és ijesztőbbek az amerikaiakná ez tény . Az emberek hétköznapi életébe csöppennek bele a gonosz szellemek, és szörnyek,ezzel azt a hatást érik el az embereknél, hogy ne csak a film alatt, hanem még utána is rettegjenek.

Japán VS Amerika

Nagy problémát jelenthet a japán filmiparnak,hogy   siker sztoriukat  sokszor  az amerikaiak is átveszik , átdolgozzák! 
Sokan már túl sablonosnak érzik a japán filmeket, hiszen mindegyik a fehér leples, fekete hajú szellemekről szólnak, akik általában nők vagy gyerekek, és a zavarodott magányos főhős, aki kénytelen szembeszállni velük és még is lekileg nagyobb  hatással  vannak ránk mint mondjuk egy amerikai verzió.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rare Antediluvian Indian Plant Resets Blood Exigency

(AEtersorteby, 2018.10.12 00:50)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/recherche-acheter-cialis/

Drunk Blood Power - Jingoistic Sentiment

(AEtersorteby, 2018.09.27 15:50)

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-du-cialis-sur-le-net/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(Albertweaft, 2018.07.21 22:03)

The men's prostate is the central portion of a male's reproductive :. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The prostate related is found just in front of the rectum, below the bladder and surrounding the urethra. When there is prostate problem, in most cases really really irritating and inconvenient for the patient as his urinary strategy is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate cancer.Prostate infection, also known as prostatitis, is the most common prostate-related symptom in men younger than 55 years of age. Infections with the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis is the least common of most types of prostate infection. It is brought on by bacteria found in the large intestines or urinary tract. Patients may experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated through the use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is often a condition connected with a particular defect inside gland along with the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be due to trauma to the urinary tract or by infections received from other regions in the body. A patient may feel testicular pain, lower back pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal with the prostate defect followed by the employment antibiotics and NSAIDs to take care of the inflammation.

Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not yet to create the cause of these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other think that intensive exercise and heavy lifting could cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an effective weight loss program is important. These are some with the things you can do to maintain your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is critical for overall health and it will also maintain the urinary track clean.

2. Some studies declare that several ejaculations each week will prevent cancer of the prostate.

3. Eat steak moderately. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef weekly will heighten the likelihood of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to be sure sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most important measure to consider to be sure a normal prostate is always to opt for regular prostate health screening. If you are forty years and above, you should opt for prostate examination one or more times 12 months.